HONDURAS - La Paz, Marcala - FILTR

9121

HONDURAS - La Paz, Marcala - FILTR

Kč173.00
VAT excluded
Kč198.95 Tax incl.

 

Free shipping over 2300 CZK with VAT.

 

Save payments by credit card, Google pay or Apple pay.

 

Next business day delivery.

HONDURAS

LA PAZ, MARCALA

 

Komplexní káva s jemným, sametovým tělem a lehkou aciditou. V šálku ucítíte tóny hořké čokolády a karamelu.

 

Zpracování: promyté

Nadmořská výška: 1450 - 1550 m .n. m.

Pražení: světlé (FILTR)

 

Země původu: Honduras

Region: La Paz, Marcala

Odrůda: Typica, Bourbon, Caturra, Catuai

Sklizeň: říjen–březen

Velikost zrna: 16+

Distribuce od výrobce: leden–červen

Popis: Region Marcala je známý vynikající kvalitou zelené kávy a stálým úsilím o udržitelné zemědělství. Káva se stala součástí historie zemědělců z Marcaly, kultury a základního příjmu pro jejich život. Proto do své produkce vložili veškeré úsilí a nadšení. Tropické klima nabízí ideální podmínky pro výrobu vysoce standardních káv tipu arabica, což je důvod, proč si regiony kolem Marcaly získaly na mezinárodním trhu s kávou tak dobře známé a populární jméno. Kávy z Marcaly se vybírají ručně, stejně jako všechny ostatní středoamerické kávy. Je promyta, tříděna a poté sušená na slunci na terasách. Tato káva má lehké tělo s příjemnou kořenitostí. Díky své lehké kyselosti je ideální k použití jako káva jednoho původu.

 

 

HONDURAS

 

  

 

Seznamte se s hlavním rozdělením našich káv

SAMOLEPKY - FILTR_final.png

Filtr

Na filtrovanou kávu se používá metoda světlého způsobu pražení kávových zrn. Při pražení jsou kávová zrna po prvním prasknutí zlatavě hnědá a mají lehký ovocný nádech. Světlým pražením kávy vyniknou původní chutě, ovocné a karamelové tóny, které jsou právě vhodné pro alternativní přípravu kávy.

SAMOLEPKY - espresso_final.png

Espresso

Na espresso je vhodný tmavý způsob pražení kávy, kde vyniká plnější tělo kávy a menší kyselost než u kávy světle pražené. Chuť vzniklá při pražení kávy zde začíná převážet nad původní chutí kávového zrna.

IKONA - 2 čerstvě namleto.png

Mletí kávy

Kávu nameleme dle vaší potřeby těsně před odesláním. Vaše káva tak bude vždy čerstvá.

Jemné mletí doporučujeme na přípravu espressa, moka konvičky či klasické turecké kávy.

Hrubé mletí doporučujeme na alternativní metody přípravy kávy jako je filtrovaná káva, french press, chemex či aeropress.  

IKONA - kartička_1.png

Kartička

V každém sáčku kávy COFFEE LIMIT najdete kartičku s informacemi o druhu zrnkové kávy a intenzitě jejího aroma. S nákupem každého sáčku kávy se můžete zapojit do - Výzvy bez limitů - a překonat sami sebe.

9121