Degustační balíček - 5 x 250 g - ESPRESSO SINGLE ORIGINS

Degustační balíček - 5 x 250 g - ESPRESSO SINGLE ORIGINS

Kč694.78
VAT excluded
Kč799.00 Tax incl.

 

Free shipping over 2300 CZK with VAT.

 

Save payments by credit card, Google pay or Apple pay.

 

Next business day delivery.

Degustační balíček

Nemůžete se rozhodnout, kterou kávu vybrat? Máme pro vás degustační balíčky za zvýhodněnou cenu. Tento balíček obsahuje vybrané jednodruhové kávy (Costa Rica, Guatemala, Brasil, Honduras a Kenya).

 

Všechny kávy jsou pražené středně tmavě, tedy ideální na espresso či moka konvičku. Zrnkovou kávu také rádi nemeleme, stačí si vybrat mletí před vložením do košíku.

 

Pojďte se podívat co pro vás máme: 

 

COSTA RICA

LA PASTORA TARRAZU

 

Vyvážená káva se středním tělem a výraznou citrusovou aciditou. V šálku objevíte květinové tóny s chutí pražených mandlí, čokolády a meruněk.

 

Zpracování: promyté

Nadmořská výška: 1200 – 1900 m .n. m.

Pražení: středně tmavé (espresso styl)

 

Země původu: Kostarika

Stanice: Coope Tarrazú RL

Region: Tarrazú

Odrůda: Caturra, Red and Yellow Catuaí

Sklizeň: říjen–březen

Distribuce od výrobce: březen–srpen

 

Popis: La Pastora pochází z Coope Tarrazu RL. Družstvo farmářů bylo založeno v roce 1960 z 228 drobných pěstitelů kávy. Dnes je jedním z nejznámějších vývozců kávy v Kostarice. Důvodem je dobrá kvalita kávy. Na této plodině spolupracují s 3000 pěstiteli/členy. Více než 80 % zemědělců má pouze 4 hektary nebo méně. Družstvo pomáhá svým členům s financováním, technickým servisem, hnojivy a mnoha dalšími službami.

 

COSTA RICA

 

GUATEMALA

HUEHUETENANGO

 

Komplexní káva s plným tělem a jemnou aciditou. Šálek ukrývá sladké, příjemné ovocné tóny s chutí jahod a švestek. 

 

Zpracování: promyté

Nadmořská výška: 1350 - 2000 m .n. m.

Pražení: středně tmavé (espresso styl)

 

Země původu: Guatemala

Region: Huehuetenango

Odrůda: Arabica Typica, Bourbon, Caturra and Catuai

Sklizeň: Leden–Duben

Velikost zrna: 16 / 18

Popis: Guatemala produkuje mnoho různých druhů nejkvalitnější a nejosobitější kávy na světě. Oblast Huahuatenango je jednou z nejlepších oblastí Guatemaly pro pěstování kávy. 

 

GUATEMALA

 

BRASIL

MOGIANA CASA LORETA

 

Vyvážená chuť s jemnou vůní. Vyznačuje se nízkou aciditou a středním tělem. V šálku můžete cítit tóny hořké čokolády a oříšků. 

 

Zpracování: pulped natural

Nadmořská výška: 900 - 1700 m .n. m.

Pražení: středně tmavé (espresso)

 

Země původu: Brazílie

Regiony: Mogiana, Sao Paulo, São Sebastião da Grama, São José do Rio Pardo, Pirassununga, Mococa, Franca und Batatais

Odrůdy: Catuaí, Mundo Novo, Tuby, Ruby

Velikost zrna: 17/18

Sklizeň: červen–září

Distribuce od výrobce: leden–červen

 

Popis: Casa Loreta vznikla na základě požadavku nabízet vysoce kvalitní brazilskou kávu z prémiové pěstitelské oblasti. Jedná se o mix kávových zrn od různých farmářů z oblasti Mogiana v regionu Sao Paulo.

 

BRASIL

 

HONDURAS

LA PAZ, MARCALA

 

Komplexní káva s jemným, sametovým tělem a lehkou aciditou. V šálku ucítíte tóny hořké čokolády a karamelu.

 

Zpracování: promyté

Nadmořská výška: 1450 - 1550 m .n. m.

Pražení: středně tmavé (espresso styl)

  

Země původu: Honduras

Region: La Paz, Marcala

Odrůda: Typica, Bourbon, Caturra, Catuai

Sklizeň: říjen–březen

Velikost zrna: 16+

Distribuce od výrobce: leden–červen

  

Popis: Region Marcala je známý vynikající kvalitou zelené kávy a stálým úsilím o udržitelné zemědělství. Káva se stala součástí historie zemědělců z Marcaly, kultury a základního příjmu pro jejich život. Proto do své produkce vložili veškeré úsilí a nadšení. Tropické klima nabízí ideální podmínky pro výrobu vysoce standardních káv tipu arabica, což je důvod, proč si regiony kolem Marcaly získaly na mezinárodním trhu s kávou tak dobře známé a populární jméno. Kávy z Marcaly se vybírají ručně, stejně jako všechny ostatní středoamerické kávy. Je promyta, tříděna a poté sušená na slunci na terasách. Tato káva má lehké tělo s příjemnou kořenitostí. Díky své lehké kyselosti je ideální k použití jako káva jednoho původu.

 

HONDURAS

 

KENYA

MOUNT SELECTION

 

Káva s hutným tělem a velmi jiskřivou citrusovou aciditou. V šálku můžete cítit tóny citrusů, černého rybízu, muškátového oříšku či koření.

 

Zpracování: PROMYTÉ

Nadmořská výška: 1060–1800 m n. m.

Pražení: středně tmavé (espresso styl)

 

Země původu: Keňa

Region: Mount Kenya 

Odrůda: Arabika SL‐28, SL‐34, Bourbon

Sklizeň: říjen–prosinec

 

Popis: Keňská káva má jedno z nejintenzivnějších aromat a nejzářivějších kyselostí na světě. Typické je plné tělo kávy a jemná chuť se sladkými ovocnými tóny a chutí citrusů.

 

KENYA

 

 

Seznamte se s hlavním rozdělením našich káv

SAMOLEPKY - FILTR_final.png

Filtr

Na filtrovanou kávu se používá metoda světlého způsobu pražení kávových zrn. Při pražení jsou kávová zrna po prvním prasknutí zlatavě hnědá a mají lehký ovocný nádech. Světlým pražením kávy vyniknou původní chutě, ovocné a karamelové tóny, které jsou právě vhodné pro alternativní přípravu kávy.

SAMOLEPKY - espresso_final.png

Espresso

Na espresso je vhodný tmavý způsob pražení kávy, kde vyniká plnější tělo kávy a menší kyselost než u kávy světle pražené. Chuť vzniklá při pražení kávy zde začíná převážet nad původní chutí kávového zrna.

IKONA - 2 čerstvě namleto.png

Mletí kávy

Kávu nameleme dle vaší potřeby těsně před odesláním. Vaše káva tak bude vždy čerstvá.

Jemné mletí doporučujeme na přípravu espressa, moka konvičky či klasické turecké kávy.

Hrubé mletí doporučujeme na alternativní metody přípravy kávy jako je filtrovaná káva, french press, chemex či aeropress.  

IKONA - kartička_1.png

Kartička

V každém sáčku kávy COFFEE LIMIT najdete kartičku s informacemi o druhu zrnkové kávy a intenzitě jejího aroma. S nákupem každého sáčku kávy se můžete zapojit do - Výzvy bez limitů - a překonat sami sebe.